Składniki (2 porcje):
- 3 sztuki kapusty pak choi;
- 1 cebula;
- 4-5 ząbków czosnku;
- 4-5 łyżek pestek dyni;
- oliwa z oliwek extra vergine;
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego;
- płatki drożdżowe (ilość dowolna, wiadomo, płatków nigdy za wiele);
- sól, pieprz do smaku.
- Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Po chwili dodajemy posiekany czosnek, pestki dyni, sól, pieprz oraz cukier.
- Z kapusty odcinamy dolne końcówki, a pojedyncze liście kroimy na pół. Dodajemy do cebuli i czosnku.
- Smażymy wszystko kilka minut. Po kilku minutach dodajemy płatki drożdżowe, mieszamy i zdejmujemy z ognia :) Smacznego!
Jakie są Wasze sposoby na przygotowanie pak choi? Chętnie wypróbujemy różne przepisy z użyciem tej kapusty :)
Bardzo apetyczne zestawienie :)
OdpowiedzUsuńChyba jeszcze nie jadłam tej kapustki, ale rozejrzę się w najbliższym czasie ;)
Polecamy spróbować :)
UsuńPodobno fajnie sprawdza się również w zupach.
Nigdy nie jadłam tego cudeńka :)
OdpowiedzUsuńMusisz koniecznie spróbować :)
UsuńNigdy jej nie jadłam, chociaż dość często widuję w sklepach. Chyba pora spróbować :) .
OdpowiedzUsuń