11.06.2014

Makaron z sosem pomidorowym

Tym razem klasycznie, prosto i szybko. Danie do zrobienia w 10 minut. Idealne jak burczy w brzuchu, a nie ma czasu na długie przesiadywanie w kuchni. Po za tym uwielbiamy makaron i pomidory :)


Składniki:
  • dowolny włoski makaron;
  • przecier pomidorowy (ze słoika lub kartonu);
  • cebula;
  • 2-3 ząbki czosnku;
  • oliwa z oliwek extra vergine;
  • sól, pieprz, bazylia, oregano.
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej oliwie smażymy drobno posiekaną cebulę. Po chwili dodajemy czosnek (zmiażdżony lub pokrojony). Mieszamy chwilę i dolewamy przecier pomidorowy. Przyprawiamy do smaku,a następnie mieszamy z ugotowanym w między czasie ulubionym makaronem. My posypaliśmy po wierzchu zmielonymi migdałami i koprem włoskim.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...