Składniki:
- 200g naturalnego tofu;
- 5-6 szt. suszonych pomidorów (namoczonych kilka godzin wcześniej);
- 1 cebula;
- garstka szczypiorku;
- sól, pieprz, kurkuma;
- oliwa z oliwek do smażenia.
Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną cebulę oraz suszone pomidory. Po chwili dodajemy pokruszone tofu, szczypiorek i przyprawy. Smażymy kilka minut, a następnie blenderujemy na gładką masę. W trakcie miksowania można dodać trochę wody, w której namaczaliśmy pomidory.
Pasta z tofucznicy, a obok guacamole. Śniadanie idealne :) Tylko nasz włoski współlokator się dziwi, że nie jadamy rano na słodko.
zdecydowanie spróbuję - podoba mi się taka opcja, tym bardziej kiedy lubię wszelkie pasty z suszonymi pomidorami :)
OdpowiedzUsuńSuszone pomidory są świetne do rożnego rodzaju past :) A tą z tofu zdecydowanie polecam.
Usuń