21.03.2015

Fotomix

Jak ostatnio pisaliśmy pogoda sprzyja kamperowaniu, więc korzystamy z tego jak najwięcej się da. Na razie trzymamy się okolic domu, ale już w przyszłym tygodniu ruszamy do Francji by popielęgnować trochę burgundzkie winorośle. Tym czasem nazbierało się kilka fotek naszych posiłków z minionych dni więc się nimi podzielimy :)

Na początek turystycznie - Meersburg i najsłynniejsza winnica w regionie.

Po kilku godzinach zwiedzania nie ma czasu na pichcenie w kamperze - najprostsza opcja: 
ryż z fasolą i pomidorami.

Przekąska: bób ze słoika (nie to samo co świeży, ale może być).

Pizza na szybko z kupnego ciasta i wegańskiego sera. Wiadomo, że ciasto własnej roboty lepsze, ale...

Fasolka po bretońsku z dużą ilością wędzonej papryki i suszonymi grzybami. 
 
Risotto z pieczarkami i dużą porcją płatków drożdżowych.

Puree z batatów + falafale + surówka z kiszonej kapusty.

A na deser pyszny jaglany sernik z przepisu wegAnki . Dodaliśmy jeszcze rodzynki i bitą śmietanę z mleka kokosowego.

I tak oto przedstawia się nasz kulinarny przekrój tygodnia :). Jutro zapowiada się deszczowa niedziela, więc pewnie pojawią się jakieś konkretne przepisy .

5 komentarzy:

  1. jak spojrzałam na tą fasolkę od razu nabrałam na nią ochotę, pewnie dlatego, że jest z grzybami :D poza tym, inne dania bardzo apetycznie wyglądają :) i to ciacho to bym zjadła <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My także uwielbiamy grzyby, dlatego wrzucamy je wszędzie gdzie się da :) Tylko zapas już nam się kończy, a do zbiorów jeszcze daleko :(

      Usuń
  2. Wszystko wygląda przepysznie i każde pokazane przez Ciebie danie chętnie bym zjadła :) I dzięki notce jeszcze bardziej naszło mnie na bób :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie możemy się już doczekać sezonu na bób bo taki świeży najlepszy, ale póki co musi nam wystarczyć ten ze słoika :)

      Usuń
  3. dziękuję za wizytę u mnie. U Was też jest bardzo miło i smacznie. Piękne talerze!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...