10.05.2015

Niedzielne gotowanie

Piękna, słoneczna niedziela upływa nam leniwie na opalaniu się oraz gotowaniu. Narobiliśmy wielką foremkę zapiekanki ziemniaczanej z cukinią, pieczarkami i soczewicą (na nadchodzące dwa dni). Oprócz tego zachciało nam się pasty słonecznikowej z dodatkiem pomidorów suszonych (przepis tutaj), tym razem jednak dodaliśmy do niej jeszcze łyżkę koncentratu pomidorowego i trochę suszonego oregano. Na obiad natomiast zjedliśmy kotlety ciecierzycowe z kupnej mieszanki, którą uwielbiamy (o takiej), ziemniaki puree, kapustę kiszoną oraz resztkę soczewicy z cebulą, czosnkiem i pomidorami (która pozostała nam z robienia zapiekanki). Krótko mówiąc - objedliśmy się, że hej :)

Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami.

Kotlety ciecierzycowe + kapusta kiszona + ziemniaki  + soczewica.

 Zapiekanka ziemniaczana: kilka ziemniaków + dwie cukinie + pieczarki + soczewica + wegański ser żółty.

Nie wiemy jak smakuje, bo dopiera będziemy ją jeść jutro, ale prawdopodobnie będzie smacznie :)

5 komentarzy:

  1. Wygląda genialnie :) muszę koniecznie taką wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko wygląda cudnie, a najbardziej ta zapiekanka i kotlety z ciecierzycy ;) Ja też dziś gotowałam jedzenie na kilka dni ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko wygląda cudnie, a najbardziej ta zapiekanka i kotlety z ciecierzycy ;) Ja też dziś gotowałam jedzenie na kilka dni ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko wygląda cudnie, a najbardziej ta zapiekanka i kotlety z ciecierzycy ;) Ja też dziś gotowałam jedzenie na kilka dni ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. tak nabrałam ochoty na kotleciki z ciecierzycy po zobaczeniu waszego dania, że zrobię jak najszybciej na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...