Na początek młoda kapusta duszona z koperkiem i czosnkiem + puree ziemniaczano-marchewkowe + kupne smażone kiełbaski.
Gdy zostanie nam puree ziemniaczane zawsze na drugi dzień robimy kluski śląskie. Do tego tym razem była soczewica z suszonymi pomidorami.
Ziemniaki z koperkiem + kotlety jaglano-marchewkowe + sałata + szparagi.
Ostatnio u nas dużo deszczu i dosyć chłodno, więc zachciało nam się talerza gorącej zupy.
Co prawda nie o takiej fasolce marzyliśmy, ale ta też była dobra. Na dniach wrzucimy przepis. Narobiliśmy również michę hummusu, więc wykorzystaliśmy go między innymi jako nadzienie do grillowanej papryki. Fajna sprawa!
Puree ziemniaczane + sałata + kotlet jaglano-marchewkowy.
Dziś upiekliśmy chrupiące, pszenno-orkiszowe bułeczki...
...i kotlety, więc jutro w planie burgery :)
___________________________________________________________________________________Chwalimy się przy okazji naszym balkonowym ogródkiem :)....
...groszek za kilka dni będzie można już konsumować...
...szpinak rośnie jak na drożdżach...
...sałata, szczypiorek, pomidorki...
...mangold, pietruszka, bazylia, jarmuż...wszystko sobie ładnie dojrzewa i cieszy nasze oczy :)
Udanego tygodnia Wam życzymy!!!
Może mniej sezonowo, ale dalej przepysznie! <3
OdpowiedzUsuńU Was w Niemczech za to raj dla wegan z gotowych produktów, których w Polsce nadal bardzo mało :(
OdpowiedzUsuńA jedzonko pyszne! Szczególnie te kluchy <3
Same pyszności u Was - najbardziej podobają mi się kotleciki i bułeczki - z tych składników powstanie przepyszny burger :D A ogródek świetny ;)
OdpowiedzUsuń