Z kuchni kamperowej: ziemniaki + duszone warzywka (pieczarki, cebula, papryka) + czerwona fasola...
...podobnie jak wyżej, czyli duszone warzywka + gotowany kalafior.
Makaron w sosie z pieczonej dyni i marchewki
Kotlety ciecierzycowe + gotowane ziemniaki z sosem cebulowym + własnego kiszenia kapustka.
Pieczone warzywka (dynia, bataty, ziemniaki, seler) + pomidorki + sos z tahini.
Kluski z pieczonej dyni + kotlety ciecierzycowe + sos z suszonych borowików (niestety świeżych jeszcze u nas nie widać) + starte, pieczone buraczki.
Ekologiczne, pyszne pomidorki z balkonowego ogródka :)
______________________________________________
Na koniec klika fotek z wycieczek po okolicy...
...lato, trwaj wiecznie!
Jak dokładnie zrobiłaś duszone warzywka? ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie to ciężko powiedzieć, bo w kamperowej kuchni improwizujemy zazwyczaj :) Wrzucamy najczęściej różne warzywka na oliwę i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Z przyprawmi tez nie szalejemy, zazwyczaj jest to sol, pieprz, mielona papryka lub jakieś mieszanki (garam masala, curry itp.)
UsuńNajchętniej bym zjadła kotlety z ciecierzycy z pieczonymi warzywakami i pomidorkami, ale wszystko trafia w mój gust ;)
OdpowiedzUsuńNajchętniej bym zjadła kotlety z ciecierzycy z pieczonymi warzywakami i pomidorkami, ale wszystko trafia w mój gust ;)
OdpowiedzUsuńCzekam na przepis na duszone warzywa! :)
OdpowiedzUsuńNastępnym razem spiszemy ilość składników i wrzucimy przepisik :)
Usuńte kluski z dyniiiii! <3 ahhh, uwielbiam Wasze inspiracje, zawsze kojarzą mi się z najlepszymi domowymi obiadami :)
OdpowiedzUsuńTakie domowe obiady lubimy najbardziej :)
UsuńNajbardziej zazdroszczę balkonowych pomidorów :-)
OdpowiedzUsuńŁojezusku słodki jakie cuda!
OdpowiedzUsuńJa zamawiam przepis na kluski z dymi, a jadłabym wszystko po kolei!