Składniki:
- połówka dojrzałego awokado (nasze nie było idealnie dojrzałe, ale nie najgorsze);
- 1 mały pomidor;
- sok z połówki cytryny,
- 1 mała cebula;
- 2-3 suszone papryczki peperoncino;
- sól, pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Awokado, cebulę, obranego ze skórki pomidora oraz sok z cytryny umieszczamy w blenderze. Miksujemy na gładką masę (u nas nie do końca gładką, przez twardawe awokado). Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, a na koniec posypujemy zmieloną papryczką.
Smacznego!
Pomidorowego nie jadłam, ale jestem pewna, że smakuje wspaniale :) Tak właśnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTak mala odmiana od klasyki ;)
UsuńMniam, uwielbiam awokado
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na pyszne i zdrowe babeczki
http://newyolkkitchen.blogspot.com/