Składniki:
- 1 duża cukinia;
- 4 małe papryki (czerwona i żółta);
- 300g brązowych pieczarek;
- 2 małe cebule;
- kilka ząbków czosnku;
- oliwa z oliwek;
- pieprz, sól, przyprawa typu curry (u nas mieszanka zakupiona jeszcze we Francji).
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa kroimy niedbale (nie muszą być idealne kształty hehe), wsypujemy do naczynia żaroodpornego, a następnie polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Mieszamy dokładnie, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na około 200st.C z termoobiegiem (lub grillem) i pieczemy mniej więcej 30-40 minut.
Warzywa zjedliśmy z dodatkiem ryżu i młodej kapusty kiszonej (własnego wyrobu).
Takie proste, a pewnie smaczne;)
OdpowiedzUsuńWarzywa z piekarnika to wg. mnie jedno z najlepszych, a przy tym najszybszych dań :) Pyszne i zdrowe zarazem :)
OdpowiedzUsuńmogłabym takie obiady jadać codziennie, nic dodać nic ująć! :)
OdpowiedzUsuń