21.09.2015

Zupa pomidorowa w 5 minut

Wczoraj pisaliśmy o przygotowywaniu zup w blenderze wysokoobrotowym, wiec dziś kolejna propozycja takiej szybkie i lekkiej zupki. Tym razem pomidorówka :)




Składniki (na 2 porcje):
  • 3-4 dojrzałe pomidory;
  • 1 ząbek czosnku;
  • kilka listków świeżej bazylii;
  • około 200 ml wody;
  • sol, pieprz, szczypta cukru.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy przez około 4-5 minuty. Na koniec ewentualnie doprawiamy i przelewamy na talerze. Pychota!

* Następnym razem jednak damy więcej pomidorów, a mniej wody :)


Zupę zjedliśmy z dodatkiem kuskusu.

6 komentarzy:

  1. Nigdy nie robiłam pomidorowej w ten sposób, ale myślę że jest przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. jeszcze spieniona :) ah muszę się oduczyć robić pomidorową z kartonu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomidorówka z przecierów też jest dobra, zwłaszcza zimą, kiedy brak świeżych, dojrzałych pomidorów :)

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Do przyrządzenia świeżej, smacznej zupy pomidorowej również używam blendera (ręcznego), który kupiłam na https://duka.com/pl/agd/blendery razem z różnymi akcesoriami. To dzięki nim urządzenie znajduje w mojej kuchni wiele zastosowań. Dodatki w postaci wymiennych końcówek umożliwiają mi szybkie przygotowanie różnorodnych potraw oraz napojów.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...