Składniki:
- 200g blanszowanych migdałów;
Migdały wsypujemy do blendera wysokoobrotowego i miksujemy przez chwilę na niskich obrotach (u nas program LOW). Ubijamy popychaczem lub łyżką i znowu miksujemy przez kilka sekund. Czynność tą trzeba powtórzyć około 30 razy, aż migdały zaczną puszczać olej.
Ubijanie, miksowanie, ubijanie, miksowanie...
...do momentu uzyskania gładkiej masy :)
Do resztek kremu, który pozostał w kielichu (wszystkiego wyjąć się nie da) warto dolać trochę wody, szczyptę soli i włączyć na chwilę blender. Uzyskamy w ten sposób pyszne mleko migdałowe :)
najlepszy, ten z jasnych blanszowanych migdałów jest cudowny! <3
OdpowiedzUsuńjeju!!! chcę!
OdpowiedzUsuńKocham masło migdałowe <3
OdpowiedzUsuńAle idealną strukturę ma ten krem, no i domyślam się, że smakował cudownie ;)
OdpowiedzUsuńJest pyszny! Dzis dodaliśmy trochę do puree z dyni i batatów oraz do duszonej białej kapusty :)
Usuńto zdecydowanie coś dla mnie!
OdpowiedzUsuń