9.05.2016

Opóźniony, niedzielny fotomix

Wczoraj nie znaleźliśmy czasu na dodanie tradycyjnej fotorelacji z naszych posiłków, gdyż pogoda była wspaniała i do późna byczyliśmy się nad jeziorem :) Jednak szybko nadrabiamy zaległości.

W minionym tygodniu na naszych talerzach wylądowała między innymi ostatnia sztuka dyni z zimowych zapasów +  pieczone warzywa (takie niby ratatuj, podobne do tego).

Nie mogło zabraknąć również szparagów :) Przepis zamieściliśmy tutaj.

Był też barszczyk, który zabraliśmy jeszcze do kampera. Przepis znajdziecie tutaj.

Ciąg dalszy kamperowego jedzenia: mrożona mieszanka warzyw na patelnię, ot po prostu :)

Po powrocie z wycieczki zafundowaliśmy sobie trochę treściwszy obiadek: gotowane ziemniaki + pomidory i ogórki w musztardowym sosie + kotlety "hummusowe" (kilka sztuk zamroziliśmy z poprzedniego razu i stwierdzamy, że po rozmrożeniu są równie dobre).

Przykładowa kolacyjka: pasta fasolowa + gotowany brokuł + kiełki + pomidor + surówka z roszponki, awokado i ogórka.

  Niedzielny rosołek z dużą ilością suszonych grzybów i marchewki. Pierwszego dnia zjedzony z makaronem ryżowym, natomiast dziś z kaszą jaglaną. 
Przepis na nasz rosół znajdziecie tutaj.

Na zakończenie widoczek z pobliskiego Überlingen, gdzie spędziliśmy ostatni weekend :)

Udanego tygodnia życzymy!

5 komentarzy:

  1. Narobiliście mi ochoty na barszczyk i kotlety hummusowe, ale wszystko wygląda pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Narobiliście mi ochoty na barszczyk i kotlety hummusowe, ale wszystko wygląda pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dużo pysznego jedzenia, ale oprócz tego OJAA JAKIE PIĘKNE TALERZE <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy :)
      Talerze zdobyte na targach staroci za mniej więcej 1 Euro :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...