Jak wszystkim wiadomo, sezon na szparagi już się rozpoczął, więc staramy się jeść je jak najczęściej :) Powyżej gotowane szparagi posypane płatkami drożdżowymi + kasza gryczana + smażona cukinia z pieczarkami i cebulą.
Puree ziemniaczane + biała fasola z pomidorami i papryką + gotowany brokuł.
Wiosną i latem nie jemy tyle zup co zimą, ale po dłuższej przerwie zachciało nam się gęstej zupki. Do tej wrzuciliśmy seler, marchewkę, ziemniaki, kalafiora, pieczarki, czerwoną soczewicą oraz koncentrat pomidorowy.
Puree ziemniaczano-marchewkowe + duszona kapusta włoska + kotlety jaglano-pieczarkowe + sos pieczarkowo-paprykowy (nie wygląda zbyt apetycznie, ale smakował super). Przepis na kotlety musimy jeszcze ulepszyć, więc się nim nie dzielimy. Na zimno były super, ale na ciepło trochę się rozpadały :(
No i coś co wszyscy chyba lubią (my bardzoooo), czyli pieczone warzywka :)
Na koniec nasze przykładowe kolacje: głównie są to "ryżowce" z jakimś smarowidłem ( tu hummus groszkowy) lub awokado + różne warzywa.
Udanego tygodnia wszystkim życzymy!
Dużo, dużo słońca :)
Wszystko pyszne, a pieczone warzywa, podobnie jak Wy uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńWszystko smacznie ale czekam na zaległe przepisy na Wasz barszczyk z fasolą oraz puree ziemniaczano-kalafiorowe + sos pieczarkowy i klsuki z puree ziemniaczano-kalafiorowe + sos pieczarkowy ;)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTak się składa, że akurat w lodówce mamy sporo buraków, więc specjalnie dla Ciebie ugotujemy dziś barszczyk i na dniach wrzucimy przepis :)Pozdrawiamy!