Składniki:
- 400g czerwonej fasoli z puszki;
- 5-6 suszonych pomidorów z oleju;
- 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów;
- garstka natki pietruszki;
- sol, pieprz, ostra i słodka mielona papryka.
Fasolę dokładnie płuczemy na sicie z zalewy. Wrzucamy do miksera, dodajemy pozostałe składniki i wszystko miksujemy na w miarę gładką masę. Zajadamy z czym chcemy :)
* Pasta sprawdzi się tez świetnie jako farsz do naleśników lub pierogów!
kanapki jem bardzo często - zauważyłam, że tutaj w Anglii najczęściej na słodko, no tak - masło orzechowe ma swoją moc przyciągania XD w każdym razie, mam ogromną ochotę na taką pastę na świeżym chlebie <3
OdpowiedzUsuńMy praktycznie wcale nie jadamy słodkości. Jakos nie mamy smaka na słodkie, bardziej na wytrawne potrawy :) Ale masło orzechowe na toście to byśmy zjedli z chęcią!
UsuńNa pewno wyszła genialna, na wafle ryżowe idealna :) Ostatnio też robiłam fasolową właśnie z pomidorami :D
OdpowiedzUsuńPomidory do fasoli pasują jak ulał :)Duet idealny!
Usuń