Składniki:
- jeden brokuł;
- ok. 300g groszku z puszki;
- jedna cebula;
- kostka bulionu warzywnego (oczywiście wegańska i bio :));
- 2-3 ząbki czosnku;
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek;
- mały jogurt sojowy naturalny;
- pieprz, sól, papryka ostra.
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek oraz brokuła. Po chwili zalewamy wszystko wodą, dodajemy groszek i gotujemy. Wrzucamy kostkę bulionową. Przyprawiamy do smaku. Po ok. 15 minutach (gdy brokuł jest miękki) zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt sojowy i blenderujemy na gładka masę.
Jak dla nas idealny obiad w trakcie południowej przerwy.. Do tego świeża, chrupiąca bagietka i siły do pracy wracają :)
Kremowe zupki mniam :)
OdpowiedzUsuńRównież uwielbiamy kremowe zupki :)
Usuń