17.06.2015
Ekspresowa fasola w pomidorach z ziemniakami
W kamperowej kuchni królują potrawy ekspresowe. Ostatnio zajadaliśmy fasolkę z puszki z cebulą, którą zalaliśmy passatą pomidorową, do tego podsmażane ziemniaki (ze słoika). Wystarczy 10 minut i pyszny obiad gotowy. Oryginalności tej oto potrawie nadała spora ilość pysznej mieszanki przypraw pochodzącej z północnej Afryki, w której skład wchodzą takie oto składniki: kolendra, kumin, kurkuma, imbir, pieprz cayenne.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Te podsmażane ziemniaki wyglądają super - nigdy nie jadłam ziemniaków ze słoika... no i taką fasolkę chętnie bym zjadła również; )
OdpowiedzUsuńTu we Francji takie ziemniaki są bardzo popularne (chyba Francuzom się nie chce obierać i gotować). Można kupić ziemniaki także w puszce lub pakowane próżniowo w folii. Trzeba przyznać, że czasami takie rozwiązanie się przydaje jak nie mamy czasu. Najczęściej zalewa to sól i woda (czasem jeszcze jakiś konserwant, ale takich nie kupujemy).
UsuńTe podsmażane ziemniaki wyglądają super - nigdy nie jadłam ziemniaków ze słoika... no i taką fasolkę chętnie bym zjadła również; )
OdpowiedzUsuńja tam lubię takie szybkie potrawy :) zdrowia im to nie odbiera, a tym bardziej smaku :)
OdpowiedzUsuńProsto ale jak apetycznie - tylko mi brakuje jakiejś sałatki lub mizerii ;)
OdpowiedzUsuńSałatki, surówki itp. zawsze mile widziane, ale tym razem nie było czasu na ich przygotowanie :(
Usuń