Składniki:
- 1 średnia cukinia;
- 2 czerwone papryki;
- 250g brązowych pieczarek;
- 2 małe cebule;
- 3-4 ząbki czosnku;
- garść świeżej bazylii;
- sol, pieprz, ostra mielona papryka, słodka mielona papryka;
- oliwa z oliwek do smażenia.
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa miksujemy w malakserze. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę, dodajemy przyprawy i smażymy około 20-30 minut. Na koniec posypujemy świeżą bazylią i gotowe. My mieliśmy kilka falafeli z poprzedniego dnia więc podgrzaliśmy je w warzywnym sosie, a jako dodatek zjedliśmy jeszcze młode ziemniaki z koperkiem.
Bardzo smakowity obiad :)
OdpowiedzUsuńtakie danie zjadłabym bez zawahania!:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie i zachęcająco wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie dania, wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńidealny pomysł na letni obiad, aż się głodna zrobiłam na samą myśl - uwielbiam takie dania! :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się takie bogactwo warzyw ;) No i te młode ziemniaczki do tego - CUDO :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się takie bogactwo warzyw ;) No i te młode ziemniaczki do tego - CUDO :)
OdpowiedzUsuńCzasem takie obiady na szybko są najlepsze, a ten wszamałabym z przyjemnością. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń