Co zrobić z resztką sosu pieczarkowego oraz kaszy jęczmiennej z dnia poprzedniego? My postanowiliśmy wymieszać wszystko razem, dodać trochę kuskusu (w celu zwiększenia ilości i zagęszczenia) i nadziać tym farszem papryki. Jako, że ostatnio mieszka z nami pewien Włoch, który okazał się miłośnikiem gotowania (gorzej ze sprzątaniem po gotowaniu) to mamy mniej swobody w kuchni i czasu na pichcenie więc wymyślamy wszystko co nie zajmuje zbyt wiele czasu. A taka nadziewana papryka z jakimś farszem z dnia poprzedniego nie wymaga wiele pracy. Do wykonania potrzebne będą:
- sos pieczarkowy (pieczarki, cebula, papryka, pietruszka, czosnek itp.);
- kasza jęczmienna;
- kuskus;
- przyprawy do smaku,
- papryki (żółta, zielona, czerwona bez znaczenia).
Sposób przygotowania:
Mieszamy sos pieczarkowy z kaszą jęczmienną oraz kuskusem. Myjemy papryki, odcinamy górę i oczyszczamy z pestek. Wnętrze solimy i nadziewamy farszem. Przykrywamy odciętymi "czapeczkami" i zapiekamy ok. 30-40 minut w temperaturze ok. 180 st. PYCHOTA!
To danie wygląda przepysznie:-)
OdpowiedzUsuńI tak też smakuje :)
Usuń