10.05.2014
Szybkie zapiekanki
Dziś w naszej kuchni piekarnik działa na pełnych obrotach. W przygotowaniu pieczeń z białej fasoli oraz chleb drożdżowy (ale o tym jutro). Wykorzystując nagrzany piekarnik postanowiliśmy zrobić ekspresowe zapiekanki z pozostałej po śniadaniu resztki bagietki. Kiedyś (przed weganizmem) uwielbialiśmy domowe zapiekanki z pieczarkami i oczywiście dużą ilością sera żółtego, ale teraz wiemy, że ser jest zbędny w tego rodzaju przekąskach. Rozkrojoną bagietkę posmarowaliśmy keczupem, a na wierzch położyliśmy kilka pieczarek. Szczypta soli, pieprzu, kilka listków świeżej bazylii i hop do piekarnika na kilka minut. Czasem im mniej składników tym lepiej :) przynajmniej w przypadku pizzy, tostów, zapiekanek itp.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz