Składniki:
- gotowane warzywa z zupy (buraki, marchewka, pietruszka, seler...);
- 3-4 łyżki mąki z ciecierzycy;
- 2 łyżki bułki tartej;
- przyprawa do mięsa mielonego (lub inne przyprawy do smaku).
Warzywa miksujemy na gładką masę, dosypujemy mąkę z ciecierzycy, odrobinę bułki tartej oraz przyprawy. Formujemy średniej wielkości kotlety i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do około 200st. piekarnika i pieczemy 15-20 minut. W międzyczasie można kotlety obrócić.
Jadłabym, prościutkie i wyglądają na pyszne.
OdpowiedzUsuńFaktycznie, były pyszne i proste w wykonaniu :)
Usuńwyszły swietnie :)
OdpowiedzUsuńMusimy przyznać, że nie zawsze wyjdą nam kotlety idealne, ale tym razem się udało :)
Usuń