Dziś kolejna potrawa z cukinią, ale
trochę w innych klimatach niż wczoraj. Tym razem dodaliśmy grzyby
chińskie oraz sos sojowy. Do tego ryżowy makaron i wyszło nam
pyszne azjatyckie danie.
Składniki:
- pół dużej cukinii;
- 1 mała papryka czerwona;
- garść suszonych grzybów chińskich (kupiliśmy we Francji w opakowaniu bez nazwy, więc nawet nie wiemy co to za grzyby);
- 1 cebula;
- 2 ząbki czosnku;
- 3-4 łyżki sosu sojowego;
- 1 łyżka przyprawy curry;
- sól, pieprz, ostra papryka wg. upodobań.
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz namoczone
wcześniej grzyby kroimy w drobne paseczki i wrzucamy do rozgrzanego
garnka. Dodajemy sos sojowy, curry oraz pozostałe przyprawy.
Mieszamy i dusimy około 15 minut. Tak oto powstaje kolejne szybkie i zdrowe danie kamperowe :). Do posiłku warto oczywiście wspomóc trawienie wegańskim bio winkiem za jedyne 2 euro.
Cukinia jest świetnym dodatkiem jak również daniem głównym!
OdpowiedzUsuńZapraszam na konkurs http://apetyczna-babeczka.blogspot.com/2014/08/konkurs-witaj-apetyczna-szkoo.html?utm_source=bp_recent&utm-medium=gadget&utm_campaign=bp_recent , pozdrawiam, Aga
Postaramy się coś wymyślić ciekawego na konkurs :)
Usuń