- ok. pół główki ugotowanego brokuła;
- 3-4 ugotowane ziemniaki;
- cebula;
- 2 ząbki czosnku;
- oliwa do smażenia;
- bułka tarta;
- przyprawy;
Sposób przygotowania:
Brokuła i ziemniaki potłuc lub zmiksować. Dorzucić do masy drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku pieprzem, sola i rożnymi ulubionymi przyprawami. Dosypaliśmy jeszcze do masy 1 łyżkę bułki tartej i 2 łyżki oliwy z oliwek. Uformować z masy kotlety, obtoczyć w bułce tartej i wrzucić na rozgrzaną patelnie. Kotlety zjedliśmy z sałatą zieloną, rzodkiewką, kukurydzą i ogórkiem polane sosem czosnkowym z jogurtu sojowego.
Zjadłabym takie:-) Muszę wypróbować twój przepis, bo cienko mi idzie z wegańskimi kotletami, zawsze rozpadają mi się na patelni, ale może tym razem będzie inaczej:-) Trzymaj kciuki:-)
OdpowiedzUsuńHej! Dzięki za komentarz :). Nam tez nie zawsze się udają kotlety. Najczęściej robimy soczewicowe i za każdym razem wychodzą trochę inaczej. Kciuki ściskam :)
Usuń