16.02.2014

Obiad w 15 minut

Dziś błyskawiczne danie i znowu włoskie klimaty. Po grudniowej wizycie we Włoszech zapas makaronów i oliw mamy spory więc będzie makaronowo jeszcze nie raz. Tym razem zachciało nam się szpinaku. A więc...

Składniki:
- dowolny makaron ( jaki kto lubi);
- szpinak ( tym razem użyliśmy świeżego);
- 1 cebula,
- 2-3 ząbki czosnku;
- 3-4 łyżki jogurtu sojowego;
- oliwa z oliwek extra vergine;
- sól, pieprz;

Kroimy cebulę i podsmażamy na oliwie, dodajemy czosnek, a po chwili szpinak. W tym czasie gotujemy makaron. Gdy szpinak zacznie się "kurczyć" dodajemy przyprawy i jogurt sojowy. Wrzucamy odcedzony makaron do sosu, mieszamy i bach na talerz.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...