Nasz mocno kulejący wegetarianizm postanowiliśmy ostatnio ( ponad miesiąc temu) zamienić na pełną dietę roślinną. Od roku nie jedliśmy mięsa, ale stwierdziliśmy, że to za mało. Ze względów etycznych oczywiście, ale także w dużej mierze zdrowotnych zdecydowaliśmy się nie tknąć nigdy więcej produktów pochodzenia zwierzęcego. Zawsze lubiliśmy pichcić więc teraz poszukiwanie i eksperymentowanie w kuchni daje nam wiele przyjemności. Wciąż szukamy nowych smaków.
Na początek coś prostego, pasta z białej fasoli z dużą garścią pietruchy... mniam mniam.
Składniki:
-puszka fasoli (choć lepiej namoczyć suszoną i ugotować);
-garść pietruchy;
-trochę oliwy z oliwek;
-sól, pieprz ( lub inne przyprawy wg. uznania).
Wszystko razem zblenderować i gotowe :) Najlepiej smakuje z razowym chlebem lub grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz