Nie ma to jak kanapka z pyszną i zdrowa pastą fasolową :) Jako dodatek tym razem użyliśmy zielonych oliwek i koncentratu pomidorowego. Szybko i smacznie!
Składniki:
- ok. 200g białej fasoli (użyliśmy suchej, ale można użyć z puszki - my staramy się unikać puszek);
- garść zielonych oliwek;
- łyżka koncentratu pomidorowego;
- sól, pieprz, papryka mielona.
Sposób przygotowania:
Gotujemy (wcześniej namoczoną) fasolę i gdy będzie już miękka odcedzamy, płuczemy i dodajemy oliwki, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Wszystko razem blenderujemy na gładką masę i gotowe.
Do pasty dodaliśmy powyższe przyprawy zakupione w Niemczech u Turka za jedyne 1 Euro :) Czerwona to oczywiście papryka mielona, w skład zielonej natomiast wchodzi: koperek, pietruszka, oregano, tymianek oraz suszona marchewka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz