Składniki ( 3-4 porcje):
- 1 szklanka suszonych podgrzybków (zalanych wodą i moczonych całą noc);
- 300 ml wody (do zalania grzybów);
- 4 małe ziemniaki;
- 2 średnie marchewki;
- 1 pietruszka;
- 1 ząbek czosnku;
- 3 liście laurowe;
- ok. 700 ml bulionu warzywnego;
- 3 łyżki oleju;
- sól, mielony pieprz.
Namoczone grzyby odcedzamy (wodę zostawiamy na potem) i kroimy w drobne kawałki. Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kostkę, a czosnek drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy grzyby, czosnek, liście laurowe i chwilę wszystko dusimy. Dodajemy pokrojone warzywa, wlewamy wodę w której moczyły się grzyby oraz bulion warzywny. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.
Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 4900 blogów z 22 kategorii.
OdpowiedzUsuńNależy założyć konto jako bloger i w 2 krokach dodać bloga do serwisu. Nasz robot sam pobiera aktualne wpisy i prezentuje je tysiącom użytkowników którzy codziennie korzystają ze zBLOGowanych. Dla blogera to korzyść w postaci nowych czytelników i większego ruchu na blogu. Zapraszamy!