Dziś wrzucamy kilka fotek tego co gościło w tym tygodniu na naszych talerzach.
Fasolka szparagowa w pomidorach z migdałowym parmezanem. Przepis na podobne danie tutaj.
Kasza gryczana + sos pieczarkowo-paprykowy + kapusta własnego kiszenia + pyszna rozgotowana czerwona soczewica :)
Puree ziemniaczane + kotlety sojowe + surówka z czarnej rzepy z majonezem.
Surówka z rzepy (wyszło nam na dwa dni) + kotlet z selera (panierka z mąki kukurydzianej i zmielonych alg) + kluski śląskie z sosem grzybowym.
A na zakończenie kolacja: niezawodny hummus + trochę warzyw.
Byle do wiosny...
Wszystko wygląda bardzo smakowicie, a najbardziej mi się podoba kasza gryczana z sosem paprykowo - pieczarkowym i kluski śląskie :)
OdpowiedzUsuńKlasyczne potrawy są czasem najlepsze :)
Usuń