Powróciliśmy znowu do kamperowej kuchni, a co za tym idzie do potraw prostych i szybkich w przygotowaniu. Dziś propozycja w klimatach włoskich. Wystarczy ugotować makaron, następnie podsmażyć cebulę, czosnek, dodać mrożony szpinak i zalać wszystko passatą pomidorową. Kilka przypraw i po kilkunastu minutach danie gotowe. Tym razem nie podajemy szczegółowych proporcji bo to nie jest istotne. Chodzi mniej więcej o to, aby wrzucić wszystko do gara i tyle. Jeżeli ktoś doda mniej szpinaku, a więcej pomidorów będzie OK, jeśli jednak dominować będzie szpinak też wyjdzie super.
Użyliśmy do naszego dania: 450g mrożonego szpinaku, ok. 500ml passaty pomidorowej, 2 małe cebule, 3 ząbki czosnku, makaron fusilli + przyprawy: sól, pieprz, chilli, oregano, bazylia.
Gotujemy wszystko około 10 minut i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz