Dziś polecimy hurtowo i dodamy kilka fotek potraw, które gościły u nas na talerzach ostatnimi dniami. Jutro kończy się nam pobyt w pięknym Saint-Bris-le-Vinoux. Trochę się już przyzwyczailiśmy do życia w wiosce (w końcu cztery miesiące to nie tak mało), ale z drugiej strony spragnieni jesteśmy już przygody, nowych miejsc i wrażeń. W planie mamy powolny powrót przez Francję oraz kilkudniowy pobyt w Niemczech, a potem prawie cały sierpień w pięknej Polsce (i zajadanie bio warzywek z ogrodu rodziców- hi hi). Także od jutra znowu powracamy na jakiś czas do kuchni kamperowej. W miarę dostępności internetu oczywiście postaramy się wrzucać przepisy jak najczęściej. Ale powróćmy do mixu przepisowego:
Na początek młode ziemniaczki z duszonymi warzywami (cukinia, papryka, marchewka i spora ilość natki pietruszki).
Następnie makaron japoński z warzywami z patelni (brokuł, marchewka, kukurydza, cebula) w sosie sojowym z dodatkiem imbiru oraz kurkumy.
Oraz makaron z sosem pieczarkowym (z dodatkiem papryki, cebuli, czosnku).
I znowu makaron tym razem z bazyliowym pesto (przepis
tutaj) oraz zielonym groszkiem.
Kolejne danie w menu to pizza z cukinią i pieczarkami (przepis
tutaj).
A na koniec pasta z zielonego groszku oraz brokuła (podobny przepis
tutaj).
SMACZNEGO!